Sterling Elephant

In 2006 bezocht ik voor het eerst Indonesie. Niet alleen de natuur maar zeker ook van de mensen daar maakten indruk. Met name de manier waarop er met de hand prachtige voorwerpen worden gemaakt.

 

Reizend door Bali en Java vallen hout- en steenbewerking direct op net als de vele sieraden winkels. Mijn interesse was snel gewekt door de manier waarop het maken van sieraden plaats vindt.

 

Zilveren sieraden waarin bovendien diverse schelpsoorten en ook half edelstenen worden verwerkt. Deze zijn een lust voor het oog. Bovendien blijkt het in de sieraden branche mogelijk eindproducten te laten maken of aan te passen in overleg met de makers.

 

Sterling Elephant werkt momenteel samen met een vijftal producenten. Uit Java komen de zilveren sieraden met schelp erin verwerkt, die met  gekweekte parels uit Lombok en de geheel zilveren sieraden uit Gianyar en Denpasar op Bali. De productie vindt plaats op een mens- en milieu vriendelijke manier met fair trade als uitgangspunt voor alle betrokkenen.

 

Niet de kwantiteit maar de kwaliteit van de sieraden tegen redelijke prijs staat voorop. Vele vormen van met name armbanden en ringen vinden overigens hun oorsprong in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. Schakelvormen van veel armbanden vinden zelfs hun oorsprong honderden jaren terug. Zie ook pagina: Over Zilver.

 

Ieder jaar wordt de Sterling Elephant collectie vernieuwd en aangepast.

 

De verkoop van de sieraden vindt plaats aan juweliers, via de webshop en direct aan de consument op markten en evenementen. In samenwerking met collega’s Diana, Monique en Yolande vinden de sieraden zo hun weg naar de eindgebruiker.

 

Blij worden wij van het ontmoeten van bekende en nieuwe contacten zowel bij het doen van de inkoop als ook bij de verkoop.

 

Voor de herkenbaarheid van de sieraden die bij de juweliers te koop zijn gebruikt Sterling Elephant de olifant als logo. Interesse voor dit prachtige dier werd gewekt door mijn bezoek aan het zuidelijke deel van Afrika. De olifant staat symbool voor kracht, wijsheid, geluk en een lange levensduur. Het woord Sterling in de merknaam duidt op het hoogste gehalte massief zilver ( 925).

 

Dank voor Uw interesse ,  Vincent